Keresés
Logo

Hírek

Árnyékkormány: Félelem uralkodik az iskolákban, mert béremelés helyett Orbán újabb kirúgásokkal fenyegeti a tanárokat 2023.01.13

Árnyékkormány: Félelem uralkodik az iskolákban, mert béremelés helyett Orbán újabb kirúgásokkal fenyegeti a tanárokat

 

Új szintre emelte a tanárok terrorizálását az Orbán-kormány: egy rendelet szerint egy éven belül bármikor kirúghatják azokat a pedagógusokat, akik a törvényes sztrájk ellehetetlenítése miatt polgári engedetlenség keretében szüntetik be a munkát. Vagyis akár egy éven keresztül, minden egyes nap félelemmel telve léphet ki a diákjai elé az a tanár, aki egyszer is fel merte emelni a hangját a megalázó, megélhetésre sem elegendő pedagógusbérek ellen.

Az Árnyékkormány szerint a félelem légkörét teremti meg az iskolákban az Orbán-kormány ahelyett, hogy tisztességes bért fizetne a pedagógusoknak. Az Árnyékkormány szerint 45 százalékos pedagógusbér-emelésre van szükség, mert az orbáni infláció felemészti a tanárok fizetését. Azonban Orbán Viktort hidegen hagyja a tanárok megélhetése, mert csak a pedagógusok megfélemlítését tartja elég hatékonynak. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy többé egyetlen tanárt se fenyegethessen Orbán Viktor bosszúja.

Barkóczi Balázs

Oktatási és kulturális árnyékminiszter

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére