Keresés
Logo

Hírek

Dr. Dávid Ferenc: Fekete franciák, afrikai fradisták 2022.12.19

Dr. Dávid Ferenc: Fekete franciák, afrikai fradisták

 

„Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok.” (Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő)

„Argentína legyőzte az Afrika válogatottat!” (Fazakas Attila, Jobbikos önkormányzati képviselő)

„Ma este majdnem futballtörténelmet írtak... De végül nem egy afrikai csapat lett a világbajnok!” (Jeszenszky Zsolt fideszes bértollnok, a volt külügyminiszter fia)

Hétfőn, kora délután pötyögöm soraimat, tehát még nem telt el huszonnégy óra a foci világbajnokság döntője óta. A fent idézett mondatok önmagukért beszélnek, nem is kommentálom azokat.

Az jutott eszembe, hogy Németh Szilárd egyik fideszes alelnök társa éppen Kubatov Gábor, az FTC elnöke. Köztudott, hogy a Fradiban sok az idegenlégiós, több közöttük a színes bőrű srác, gondoltam megnézem, hogy honnan származnak, és néhányukat bemutatom a kedves olvasónak. Tiszta forrásból dolgozom, minden adatot a fradi.hu hivatalos honlapról vettem:

  • Samy Mmaee - Marokkói gyökerekkel rendelkezik, Belgiumban, Halléban született.
  • Ryan Mmaee - Marokkói gyökerekkel rendelkezik, Belgiumban, Geraardsbergenben jött a világra.
  • Adama Traoré  - Mali fővárosában, Bamakóban született.
  • Franck Boli  - Elefántcsontpart, Yamoussoukró.
  • Tokmac Chol Nguen a kenyai Kakumában született.

Nem folytatom a sort.  Ha elfogadnám a Németh-Fazakas-Jeszenszky trió botrányos logikáját, akkor hazánk legnépszerűbb labdarúgó csapata is nyugodtan viselhetné az „FC Ferencváros-Afrika” nevet. De nekem ezekkel a fiúkkal az égadta világon semmi bajom. Focizzanak kiemelkedő színvonalon a zöld-fehér mezben, álljanak helyt a nemzetközi porondon és jó játékkal segítsék sok sikerhez az őket foglalkoztató egyesületet. Az biztos, hogy nem fehérek, ahhoz pedig semmi közöm, hogy a kereszténységhez miként viszonyulnak. Ami viszont kiderült – elsősorban Németh alelnök bornírt bejegyzéséből -, hogy ennek a három ostoba facebook-firkásznak fogalma sincs a sportszerűségről, a humanitásról, és azokról a komponensekről, amelyek együtt alkotják az európai értékrendet. 

A vesztes meccset követően Macron elnök hosszan vigasztalta a teljesen összeomlott Mbappe-t, aki kiváló játékosként és jó hazafiként mindent megtett a franciák győzelméért. A kameruni apától és algériai anyától származó – egyébként párizsi születésű – nem fehérbőrű bőrű fiú lőtt három gólt, és csaknem egyedül tartotta meccsben a gallkakasosokat. Ez sem elég ahhoz, hogy a teljesítményről és ne a származásról beszéljünk?

Javaslom Kubatov elnök úrnak, hogy gyorsan hívja fel telefonon sporttársát (Németh szégyenszemre a Magyar Birkózó Szövetség elnöke), és beszélje rá „Rezsi Szilárdot” egy bentlakásos szellemi edzőtáborozásra. Nagyon ráfér erre a megtévedt fehér és keresztény emberre! 

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére