Keresés
Logo

Hírek

Varju László: A kormány eltörölte a benzinársapkát – Folytatódik a megszorítás és a hazudozás 2022.12.07

Varju László: A kormány eltörölte a benzinársapkát – Folytatódik a megszorítás és a hazudozás

 

„Az Orbán-kormány a létező legsunyibb módon kedd este fél 11-kor bejelentette, hogy 11-től megszűnik az üzemanyagokon lévő ársapka. Nevezzük nevén, ez egy újabb kormányzati megszorítás, a megszorító intézkedéssel pedig nagyjából kétszer-, két és félszer annyiért fogunk tankolni, mint a Gyurcsány-kormány idején” — fogalmazott Varju László energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, aki arra reagált, hogy december 6-án este 11 órától az Orbán-kormány rendeletileg megszüntette az üzemanyagok hatósági árát.

 

Az energia-és rezsiügyi árnyékminiszter elmondta, jelenleg Európa egyetlen országa vagyunk, ahol nem lehet tankolni. Kedd este csak annyi változott, hogy nem 480-ért nem lehet tankolni, hanem 700 forintért nem lehet tankolni.

 

„Az Árnyékkormány elutasítja az Orbán-kormány brutális benzináremelését. Láthatóan folytatódnak a megszorítások, és folytatódik a kormányzati hazudozás is, hiszen valójában nem létezik olyan olajszankció, ami Magyarországra is érvényes lenne. Az Árnyékkormány szerint a benzináremelés csak rontani fog a magyar gazdaság és a magyar emberek, családok helyzetén” — tette hozzá az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

 

Varju László szerint kétszer-, két és félszer annyiért fogunk tankolni, mint a Gyurcsány-kormány idején, holott az olaj világpiaci ára nagyságrendileg ugyanakkora, mint 2010 előtt volt. Tehát mind a benzinhiány, mind a benzináremelés az Orbán-rendszer és az elmúlt 12 év eredménye, bármit is hazudik a Fidesz.

 

„Minél tovább marad hatalmon Orbán Viktor, annál mélyebb lesz a válság. Mostanra az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, ha kiutat akarunk találni ebből a megélhetési válságból” — szögezte le az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

 

Varju László rámutatott, hogy az Orbán-kormány kedd este „gondolt arra is, hogy betöltse a Sas-kabaré által hagyott űrt”, hiszen azt állították, hogy a Magyarországra nem vonatkozó uniós olajszankció miatt kellett kivezetniük az ársapkát. Pedig azt az ársapkát, amit elmondásuk szerint a szankciók miatt vezettek be, valójában még bő fél évvel a háború kitörése előtt vezették be.

 

„Orbán Viktor láthatóan teljesen hülyének nézi a magyar népet. Ezek nyilvánvaló hazugságok, amivel a kormány csak az újabb megszorító intézkedését magyarázza. Nincs Magyarországra érvényes uniós olajszankció, valójában az Orbán-kormány a benzinhiány és a benzináremelés oka” — hangoztatta az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

 

„Az Árnyékkormány szerint a benzináremelés csak rontani fog a magyar gazdaság és a magyar emberek, családok helyzetén, ezzel tovább fog mélyülni az Orbán által okozott válság. Mostanra az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, ha kiutat akarunk találni ebből a megélhetési válságból” — tette hozzá Varju László.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére