Keresés
Logo

Hírek

Az Árnyékkormány szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesz-kormány a magyar vállalkozásokkal finanszíroztatja meg a költségvetés hiányát 2022.12.03

Az Árnyékkormány szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesz-kormány a magyar vállalkozásokkal finanszíroztatja meg a költségvetés hiányát


 
Varga Mihály pénzügyminiszter azzal büszkélkedik, hogy a szigorú megtakarítási intézkedéseknek köszönhetően tartható lesz a költségvetés tervezett hiánya, ezt azonban a magyar vállalkozások kárára teszi.
 
A közintézmények lejárt adóssága 120,5 milliárd forintra nőtt, beállítva ezzel minden idők legnagyobb tartozási rekordját. A tartozás legnagyobb részét, 75 milliárd forintot a ki nem fizetett áruszállítás teszi ki, a szerződéses munkavégzésért, szolgáltatásokért és más tételekért további 24 milliárd forinttal tartozik az állam. A lejárt adósságok döntő többsége a kormányhivataloknál, a rendőrségnél és a Belügyminisztériumnál halmozódott fel. Az pedig végképp tűrhetetlen, hogy a késedelmes adófizetésért súlyos bírságokat kiszabó Nemzeti Adó- és Vámhivatal maga is közel 5 mlliárd forinttal tartozik a beszállítóinak.
 
Hogyan is lenne elvárható a gazdasági szereplőktől a tisztességes gazdálkodás és a fegyelmezett adófizetés, ha éppen a kormány az, amelyik arra utasítja az állami szerveket, hogy ne fizessék ki a tartozásaikat? Az állami hatalommal való ilyen visszaélés csak diktatúrákban honos, s magyar vállalkozások százait sodorhatja fizetésképtelenségbe.
 
Az Árnyékkormány felszólítja Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy haladéktalanul intézkedjék az állami szervek lejárt tartozásainak kifizetése iránt!
 
dr. Bodnár Zoltán
árnyék-pénzügyminiszter

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére