Keresés
Logo

Hírek

Árnyékkormány: Pert indítunk a Putyinnal kötött titkos gázszerződések nyilvánosságra hozataláért 2022.11.22

Árnyékkormány: Pert indítunk a Putyinnal kötött titkos gázszerződések nyilvánosságra hozataláért

 

Varju László energia-és rezsiügyi árnyékminiszter sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Árnyékkormány közérdekű adatigénylést nyújt be és perelni fog azért, hogy megtudjuk: mi van az Orbán-Putyin gázpaktumban; mennyi pénzért kapja Magyarország a gázt az oroszoktól.

 

A DK országgyűlési képviselője arra emlékeztetett: Orbán Viktor hétszeresére emelte hazánkban a gázárat, a magyar vállalkozásoknak pedig akár 10-12-szeres gázárat is ki kell fizetniük, mindezt úgy, hogy valójában senki nem tudja Orbán Viktoron és Vlagyimir Putyinon kívül, hogy mennyi pénzért kapjuk a gázt Oroszországtól.

 

Varju László elmondta: az Árnyékkormány ezért közérdekű adatigénylést nyújt be és perelni fog azért, hogy megtudjuk: mi van az Orbán-Putyin gázpaktumban; mennyi pénzért kapja Magyarország a gázt az oroszoktól. „Az Árnyékkormány szerint egyetlen kormány sem teheti meg, hogy eltitkolja az ország elől, hogy mennyiért veszi a gázt, különösen nem teheti meg egy hétszeres kormányzati gázáremelés után! Tudni akarjuk, hogy Putyin keres-e a hétszeres gázáron és háborújára megy el a pénzünk, vagy Mészáros Lőrinc és a fideszes gázoligarchák keresnek a rezsiszámlákon!” – jelentette ki az árnyékminiszter, hozzátéve: amikor Vlagyimir Putyin tavaly Magyarországon járt, még azt mondta, hogy Magyarország ötödáron kapja az orosz gázt.

 

„Ehhez képest a magyarok ma a korábbi ár hétszeresét fizetik a gázért, többet, mint a legtöbb nyugat-európai. Valaki tehát hazudik. Vagy Vlagyimir Putyin hazudott Orbán Viktornak és a magyaroknak, vagy Orbán Viktor hazudik az országnak. Ezt pontosan meg fogjuk tudni az Orbán-Putyin gázpaktumból” – figyelmeztetett Varju László, elismételve: az Árnyékkormány közérdekű adatigénylést nyújt be és perelni fog azért, hogy megtudjuk: mi van az Orbán-Putyin gázpaktumban.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére