Keresés
Logo

Hírek

Árnyékkormány: Ellátási krízis lehet az idei télen az alapvető élelmiszerekből – A kormánynak végre meg kell hallgatnia a termelőket és a kereskedőket! 2022.11.17

Árnyékkormány: Ellátási krízis lehet az idei télen az alapvető élelmiszerekből – A kormánynak végre meg kell hallgatnia a termelőket és a kereskedőket!

 

Az Orbán-kormány felelőtlen és kockázatos döntései miatt hatalmas bajba kerültek a mezőgazdasági termelők, a kereskedők és a lakosság is. Ugyanis egyre több jel utal arra, hogy a Magyarországon 1951 óta nem tapasztalt élelmiszerdrágulás még csak a kezdete volt egy sokkal veszélyesebb folyamatnak. Az orbáni infláció tovább súlyosbította a Fidesz 12 éve alatt tönkretett mezőgazdaság válságát, emiatt a télen ellátási krízis lehet alapvető élelmiszerekből. Miközben a KSH szerint elérte a 40 százalékot az élelmiszerinfláció mértéke, eltűnhetnek a boltokból az olyan hétköznapi termékek, mint a tojás, a liszt és a burgonya.

Az Árnyékkormány felszólítja a kormányzatot, hogy az élelmiszerellátást érintő döntések előtt minden esetben egyeztessenek a termelőkkel és a kereskedőkkel. Ha nem hallgatják meg őket, azt kockáztatják, hogy az idei télen kifogynak a boltokból a hatósági áras termékek és a magyar lakosság évtizedek óta nem tapasztalt nélkülözéssel néz majd szembe.

Benedek Szilveszter
Mezőgazdasági árnyékminiszter

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére