Keresés
Logo

Hírek

Gy. Németh Erzsébet: Az orbáni megszorítások miatt fognak éhezni a nyugdíjasok, követeljük, hogy hozzák előre a novemberi nyugdíjemelést! 2022.09.12

Gy. Németh Erzsébet: Az orbáni megszorítások miatt fognak éhezni a nyugdíjasok, követeljük, hogy hozzák előre a novemberi nyugdíjemelést!

 

hvg.hu mutatott rá összefoglalójában, hogy még mindig 60 ezer nyugdíjas kap 40 ezer forintnál alacsonyabb havi ellátást, egymillióé pedig nem éri el a 140 ezer forintot. Az orbáni megszorítások, adóemelések, infláció és rezsiemelés pedig kilátástalan helyzetbe sodorja őket. 
 
A Demokratikus Koalíció figyelmeztet mindenkit, hogy Orbán miatt fognak éhezni a nyugdíjasok Magyarországon. A DK követeli, hogy a kormány hozza előre a novemberi nyugdíjemelést! Már eleve az szégyen, hogy a minimálnyugdíj összege 14 éve nem változott, az pedig csak tetézi a helyzetet, hogy Orbán miatt rekordmagas árakkal kell megküzdeni Magyarországon. Amíg Orbán van, addig válság is van, a kormánynak pedig kötelessége a legkiszolgáltatottabbakon segíteni.
 
Gy. Németh Erzsébet 
A DK országgyűlési képviselője, alelnöke 
CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére